Vye Consulting - Data Analyst Amsterdam

Wil jij je als Data Analist richten op uiteenlopende analyses binnen een online omgeving?

Back to all Vacancies

Job description

Vye Consulting is een adviespartij binnen het kwantitatieve werkdomein. De expertise van Vye Consultants raakt doorgaans aan kwantitatieve (financiële en non-financiële) risicobeheersing, data science, -analytics en/of – engineering. Wij adviseren toonaangevende bedrijven over hoe zij concrete en logische inzichten kunnen halen uit grote hoeveelheden (on)gestructureerde data. Daarnaast realiseren wij die inzichten door het inzetten van kwantitatief talent op opdrachtbasis. Onderscheidend vermogen vindt Vye in een competentiefocus boven een sectorfocus. Aandacht van Vye voor het onderliggende kwantitatieve talent maakt dat jij met je statistische, modelmatige en/of bovengemiddeld analytisch vermogen doorgaans inzetbaar zal zijn in zeer uiteenlopende sectoren.

Requirements

Sinds onze oprichting in 2008 is de relevantie en het belang van data en (geautomatiseerde) wiskunde gestegen van onze aanvankelijke focus in de financiële sector naar bijna alle commerciële en niet-commerciële omgevingen – van retail en logistiek tot sports en goede doelen. Volgens ons is kwantitatief talent niet gebonden aan sectorkennis, maar vindt het zijn kracht in toepasing van analytisch, modellerend en abstract redeneervermogen in uiteenlopende omgevingen. Bij Vye richten we ons dan ook op de ontwikkeling van zowel de kwantitatieve als kwalitatieve competentie die nuttig zal zijn gedurende je hele carrière, ongeacht in welke sector je ze in de toekomst wilt toepassen.

Company Profile

Wij zijn van mening dat onze focus op kwantitatieve competentieopbouw gecombineerd met een gedegen begrip van de relevantie ervan in ons netwerk in o.a. financiën, detailhandel, gezondheid, energie en technologie kansen creëert voor onze consultants om op korte en lange termijn unieke waarde toe te voegen. Zij het in de vorm van een data scientist, -engineer, -analist, financieel risicomodeleur of (strategisch) adviseur, onze mensen helpen klanten een voorsprong te nemen door optimaal gebruik te maken van de laatste ontwikkelingen binnen onze niche.

Publication date

02.03.2023

Back to all Vacancies

At a glance

Your contact

Robin Visser

Senior Consultant

What is your life quote / life motto?
Always look on the bright side of life!

What is your tip in recruitment/consulting?
Honest communication, clear expectations, transparency and a personal touch are, in my opinion, the most important ingredients for a good service.

What is your goal for 2022
Improve my performance compared to 2021! Besides, I want to become fitter, enjoy all the beautiful things in life more. Most important I want to continue to prolong my Vye Game Night title 😉