Quant Analyst Omgeving Utrecht

Heb jij een sterke affiniteit met programmeren en lijkt de trading wereld jou interessant? Onze klant zoekt een quant analyst die zich bezig gaat houden met analyses maken en het schrijven en updaten van algoritmes om de trading software te optimaliseren.

Back to all Vacancies

Job description

Onze klant is een high-end tech bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van een geautomatiseerde bot voor handelsstrategieën voor o.a. cryptocurrencies en derivaten hiervan. Ze verkopen licensies aan vermogensbeheerders om hun bot te kunnen gebruiken. Het kantoor zit in de omgeving Utrecht en bestaat nu uit zeven man, maar vanwege behaalde resultaten hebben ze de ambitie om de komende tijd sterk te groeien. Belangrijk is dat je kunt denken als een handelaar, een sterke affiniteit hebt met programmeren en de trading wereld je interessant lijkt. Maar realiseer je ook dat je niet zelf gaat handelen.  

Als Quant Analyst houd je je bezig met analyses maken en het schrijven en updaten van algoritmes om de trading software te optimaliseren. Hieronder een paar voorbeeldprojecten: 

1. Analytics van blockchain, nieuws en Twitter.
In een blockchain publieke database kun je bijvoorbeeld bitcoins zien bewegen en daar kan info uit gehaald worden. Ook kunnen tekstanalyses van nieuwsberichten gedaan worden en kunnen daar inzichten uitgehaald worden voor handelsstrategieën.

2. Market feed.
Denk aan het importeren van orderboeken van de beurs, zorgen dat de feeds kloppen, steeds analyseren en repareren. Het is hierbij belangrijk om zo snel mogelijk met info te komen en te zorgen dat dit op de juiste plek staat. Je gaat alles automatiseren en steeds verbeteren, zodat de feed uiteindelijk helemaal automatisch geanalyseerd wordt. 

3. Interne analytics van hoe de trades lopen.
Bijvoorbeeld; welk percentage gestuurde trades komt er doorheen? Als een order is blijven steken, wat is dan de impact? Hoe kunnen ze het voorkomen of verbeteren? Algoritmes schrijven zodat de bot hierop in kan spelen.

4. Optiesmarkt.
Je gaat opties prijzen en algoritmes bouwen om dit te automatiseren. Binnen de cryptocurrency wereld heb je de producten zelf (Bitcoin, Ripple, etc.), maar mag je inmiddels ook afgeleide producten maken (recht om te verkopen). Hoe prijs je deze? Je moet echt je weg vinden in de chaos van alle crypto producten en zelf nadenken over hoe je producten wilt gaan pricen.

Requirements

  • WO Quant, Bachelor & Master (PhD mag)
  • Ervaring met modellen bouwen en algoritmes schrijven
  • Bij sterke voorkeur, ervaring binnen een trading omgeving
  • Sterke affiniteit met programmeren
  • 3+ jaar werkervaring 

Company Profile

  • Veel verantwoordelijkheid.
  • Ruimte om mee te denken en impact te maken
  • Werken met gave high tech in finance (cryptocurrencies, blockchain).
  • Complexe en onwijs dynamische markt. Uitdaging zit hem ook in de complexiteit van de modellen die je bouwt, het blijft maar door ontwikkelen. Daarnaast ook sterk en wiskundig uitdagend!
  • Zeer competitieve arbeidsvoorwaarden

Publication date

07.04.2021

Back to all Vacancies

At a glance

Your contact

Adriaan Kuipers

Consultant

What is your life quote / life motto?
To be cheerful and keep on smiling is in my opinion one of the most important things, so I would say don’t take life too seriously and try to enjoy it as much as possible.

What is your tip in recruitment/consulting?
Within recruitment it is important to get to know someone really well in order to help them as much as possible, so my tip would be: Make it personal!

What is your goal for 2022
I am a sporty guy so staying healthy and fit is one of the things I always prioritise. I would also like to continue to seek out more challenges within VYE in order to master the recruitment/consultancy profession as much as possible. I am also increasingly involved in supervising/training colleagues and I have noticed that I enjoy doing this a lot, so I would like to get more involved and develop myself in this area.