Junior Data Scientist Utrecht

Onze relatie, een advies consultancy bureau, is op zoek naar een Junior Data Scientist. Met authenticiteit, lef en vakmanschap streven zij ernaar een onuitwisbare indruk achter te laten door organisaties te verbeteren. Denk jij dat jij hierbij past? Lees dan snel verder.

Back to all Vacancies

Job description

Data gedreven besluitvorming op basis van advanced analytics ontwikkelt zich razendsnel. Het tijdperk van ‘de mening’ komt snel tot een einde. Nieuwe en bestaande spelers die analytics succesvol toepassen hebben de toekomst in handen. Onze relatie helpt zijn klanten bij het vormen en inrichten van hun analytics-capabilities en het creëren van analytics producten, zoals modellen die koopgedrag, betalingsgedrag, of opinies voorspellen.
Bij onze klant is transformatie de ambitie. Zij werken voor toonaangevende organisaties in de sectoren finance, health en retail. Vanuit het hoofdkantoor en op de werkvloer helpen zijn hun klanten in hun digitale transitie naar radicale klantgerichtheid. Daarbij stellen zij niet de techniek centraal, maar juist de mensen. Met authenticiteit, lef en vakmanschap streven zij ernaar een onuitwisbare indruk achter te laten door organisaties te verbeteren. En daarmee de hele sector. Doe je mee?

Ben jij de Data Scientist die het team nog beter maakt?

Dan leert onze klant je graag kennen!
 
Wat verwachten zij?
Onze relatie is de stille kracht achter de digitale transformatie van vele grote corporates. Om deze functie uitstekend te kunnen vervullen verwachten ze dat je raad weet met het transformeren van grote, complexe datasets naar inzichten die ertoe doen. Je hebt kennis van en ervaring met het toepassen van machine learning in een praktijkgerichte setting waarbij je, door het toevoegen van additionele databronnen en het her-coderen van variabelen, van een goed model een fantastisch model maakt. Verder weet je hoe je op een overtuigende manier resultaten kunt presenteren en communiceren. Spreekt dit je aan? Heb jij de ambitie om te zorgen dat Nederlandse bedrijven klaar zijn voor de toekomst en de transitie gaan maken van beslissingen op basis van feiten in plaats van op gevoel? Gebruik jij data niet alleen om het verleden te begrijpen maar ook om de toekomst te voorspellen? Denk je stiekem in enen-en-nullen? Begrijp je als geen ander dat big data zonder big impact gewoon big onzin is? Dan gaat onze klant graag met je in gesprek!

Requirements

 • Je bent slim, proactief, en ambitieus;
 • Je hebt gevoel voor humor en neemt jezelf niet te serieus;
 • Je hebt een afgeronde WO opleiding;
 • 0-1 jaar relevante werkervaring binnen een start-up of consulting omgeving;
 • Je hebt al enige ervaring in Python en/of R;
 • Je hebt sterke affiniteit én ervaring met het werken met persoonsniveau data;
 • Je maakt vlot de vertaalslag van technische correctheid naar praktische inzetbaarheid;
 • Je bent comfortabel met het werken in een snel veranderende en veeleisende omgeving;

Company Profile

 • De mogelijkheid om mee te kunnen bouwen aan hun snelgroeiende Analytics praktijk;
 • Een sterke, trotse en zeer informele bedrijfscultuur waarin samen groeien centraal staat;
 • De kans om voor bekende organisaties vanuit data gedreven inzichten écht impact te maken;
 • Een boeiende, nationaal en internationaal opererende klantenkring;
 • Een Net Promotor Score van +48;
 • De vrijheid om je functie zelf vorm te geven, terwijl je toch goed begeleid wordt door betrokken coaches;
 • Een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Publication date

Back to all Vacancies

At a glance

Your contact

Adriaan Kuipers

Consultant

What is your life quote / life motto?
To be cheerful and keep on smiling is in my opinion one of the most important things, so I would say don’t take life too seriously and try to enjoy it as much as possible.

What is your tip in recruitment/consulting?
Within recruitment it is important to get to know someone really well in order to help them as much as possible, so my tip would be: Make it personal!

What is your goal for 2022
I am a sporty guy so staying healthy and fit is one of the things I always prioritise. I would also like to continue to seek out more challenges within VYE in order to master the recruitment/consultancy profession as much as possible. I am also increasingly involved in supervising/training colleagues and I have noticed that I enjoy doing this a lot, so I would like to get more involved and develop myself in this area.