Junior Consultant Innovatiesubsidies Rotterdam

Klaar met je studie aan de TU en geïnteresseerd in het snijvlak van techniek, innovatie, en markt? Ben je op zoek naar een baan in een kleine onderneming waar je mening direct op waarde wordt geschat en je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt? Als innovatie-subsidieadviseur komt je technische kennis goed van pas en kan je kijken in de keuken bij een scala aan bedrijven.

Back to all Vacancies

Job description

Onze klant is een subsidie-adviesbureau dat technische organisaties helpt bij het opzetten van projecten of innovatie. Zij zijn experts in innovatie- en technologiesubsidies voor allerlei bedrijven. De klanten komen uit het hele land en variëren in formaat van MKB tot multinationals. Met een team van 10 experts verzorgt dit bedrijf het verkrijgen van subsidies voor de kosten van bijvoorbeeld haalbaarheidsstudies, R&D of commercialisatie. Dit maakt innovatie goedkoper en vermindert de risico’s voor organisaties. Zij zijn actief in de sectoren:

 • HTSM & ICT
 • Agri & Food
 • Energie & Milieu
 • Water & Maritiem

Bij deze partij krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen in de richting en met de snelheid die jij beoogt. Je kan al snel eigen projecten oppakken waar je zelf de insteek bepaalt, een consortium van bedrijven organiseert en de aanvraag schrijft. Nergens zit je zo snel aan tafel met directeuren van miljoenenbedrijven. Daarbij is het vak heel flexibel en dynamisch. Iedere aanvraag vergt een andere aanpak. De innovatie en uitvoerders zijn immers steeds anders. Je gebruikt je inlevingsvermogen om te denken als een ondernemer, zodat je kan voldoen aan de wensen van de klant.

Requirements

De filosofie is dat een technische subsidieaanvraag het beste kan worden geschreven door iemand met een technische achtergrond. Om die reden zijn alle Consultants TU-alumni, dit is een vereiste! Het consultancy vak kunnen ze je goed leren, maar je techniekkennis en affiniteit met innovatie moeten er al zijn. Je wordt getraind om uiteenlopende technische projecten te doorgronden en te managen. Je denkt mee over de inhoud, mogelijke samenwerkingspartners, het plan van aanpak en de economische betekenis van innovatie(subsidie) projecten.

Verder is het handig als je:

 • Een commerciële en kritische instelling hebt;
 • Kunt schipperen tussen projecten met harde deadlines;
 • Analytisch en conceptueel sterk bent;
 • Goede communicatieve vaardigheden hebt (zowel mondeling als schriftelijk). ​​​​​​​

Company Profile

USP’s

 • Kleine, informele organisatie
 • Snel veel verantwoordelijkheid
 • Direct impact maken
 • Sparren met/advies geven aan technische en innovatieve organisaties
 • Veel ruimte voor gezelligheid (dagjes weg, diners, pubquiz, etc.)

Publication date

27.03.2023

Back to all Vacancies

At a glance

Your contact

Adriaan Kuipers

Consultant

What is your life quote / life motto?
To be cheerful and keep on smiling is in my opinion one of the most important things, so I would say don’t take life too seriously and try to enjoy it as much as possible.

What is your tip in recruitment/consulting?
Within recruitment it is important to get to know someone really well in order to help them as much as possible, so my tip would be: Make it personal!

What is your goal for 2022
I am a sporty guy so staying healthy and fit is one of the things I always prioritise. I would also like to continue to seek out more challenges within VYE in order to master the recruitment/consultancy profession as much as possible. I am also increasingly involved in supervising/training colleagues and I have noticed that I enjoy doing this a lot, so I would like to get more involved and develop myself in this area.