Data Specialist Amsterdam

Als junior data specialist is het jouw verantwoordelijkheid om de verschillende Modelling afdelingen te voorzien van de data die ze nodig hebben om risicomodellen te maken.

Back to all Vacancies

Job description

Als medewerker van de Risk Data & Modelling afdeling is het jouw verantwoordelijkheid om de verschillende Modelling afdelingen te voorzien van de data die ze nodig hebben om risicomodellen te maken. Je werkzaamheden strekken zich uit van stakeholdermanagement (requirements ophalen, formele datauitvragen opstellen), tot het maken van datasets (met behulp van SAS of SQL). Omdat we er binnen de afdeling Risk Data & Modelling naar streven om de kwaliteit van de geleverde data op een zo hoog mogelijk peil te krijgen is er ook veel aandacht voor datakwaliteit en innovatieve methodes om die omhoog te krijgen. 

Requirements

  • Academische werk- en denkniveau met, bij voorkeur, een opleiding in Econometrie, Business Administration, Informatica of een soortgelijke opleiding;
  • Technische kennis (lezen en schrijven) van SAS Enterprise Guide of SQL;
  • Python is een pre
  • Detailleren en challengen van requirements
  • Kennis van risicomanagement in financiële instellingen is een pre

Company Profile

Als bank zijn we continu bezig om ons risicomanagement te verbeteren. Dit gebeurt aan de hand van financiële modellen die deze risico’s kunnen voorspellen, waarmee de risico’s steeds beter beheerd kunnen worden. Het fundament van deze modellen is goede data waar de afdeling Risk Data & Modelling van de bank in voorziet. Binnen het Modelling Data team van deze afdeling zijn we op zoek naar een Junior Specialist Historical Data Sourcing met een hands-on mentaliteit die samen met het team zorgdraagt voor het verzamelen en opleveren van kwalitatief goede data.

Het Modelling data team is het onderdeel van de data-afdeling die primair verantwoordelijk is voor het aanleveren van data voor het ontwikkelen en kalibreren van risicomodellen. Het team wordt momenteel uitgebreid naar ongeveer 25 medewerkers, verdeeld over 5 teams. Elk team heeft een eigen Product Owner

Als Data Specialist werk je binnen de Risk Data & Modelling afdeling in één van de vijf teams die een focus hebben op een bepaald werkgebied. De teams bestaan uit veelal jonge gedreven collega's met een internationale achtergrond. De onderlinge sfeer is open en informeel. Gezien de aandacht van de toezichthouders voor het modellandschap en de onderliggende data is het een uitdagende functie, waarbij de werkdruk substantieel kan zijn. 

Publication date

Back to all Vacancies

At a glance

Your contact

Dennis Yap

Managing Director

What is your life quote / life motto?
May the Force be with you

What is your tip in recruitment/consulting?
Steady wins the race

What is your goal for 2022
To bring my golf handicap to the low 20s, to take Vye Consulting to the next level and to expand my trainer collection with a number of must haves.