Data Engineer Noord-Holland

Ben je thuis op het terrein van data infrastructuur en weet je gegevens zo te structureren dat er het meeste uit te halen is? Ben je veelzijdig, inventief en houd je van een “hands-on” aanpak? En heb je net als onze opdrachtgever een grote ambitie in het opstellen van een informatieplatform op basis van “semantic web” standaarden waar ze productinformatie en kennis samenbrengen? Om eersteklas producten, diensten en oplossingen te ontwerpen voor de stakeholders? Als je bij wilt dragen aan het ontwikkelen en onderhouden van de (digitale) kernproducten van deze organisatie, dan is deze functie als Data Engineer jouw droombaan!

Back to all Vacancies

Job description

Als Data Engineer ontwerp, ontwikkel en beheer je essentiële applicaties, processen en know-how rondom de producten die aan ze aan klanten bieden of intern consumeren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van informatiemodellen, business intelligence rapporten in PowerBI en Python scripts die handmatige handelingen vervangen. Dit op basis van informatie van klanten en sectorteams, van je collega Data Analisten of eigen samengestelde datasets. Het is een afwisselende rol met een duidelijke constante: alles wat je doet maakt het mogelijk dat ze een excellente service aan de klanten kunnen leveren.

In deze rol gebruik je onder andere SQL, Python en SPARQL. Verder beheer je rapportages en applicaties op basis van het Power Platform van Microsoft (CDS, PowerBI, PowerApps, PowerAutomate). Ook programmeer je logische validaties in ons eigen decision automation platform. En je houdt ontologieën (RDF) bij die onze kennis vastleggen. Een diverse rol die je creativiteit continu prikkelt!

De Data Engineers zijn onderdeel van de afdeling Applied Knowledge en werken nauw samen met het team van Knowledge Engineers (Analisten), die gebruik maken van de applicaties en technologieën die jij ontwikkelt en bijhoudt.

Requirements

  • Aantoonbare affiniteit met data management, verwerking en/of analyse
  • Minimaal 1 jaar relevante programmeerervaring
  • Ervaring met Python, SQL en/of datawarehouses
  • Complexe materie helder kunnen uitleggen aan collega’s
  • Detective: drive om op zoek te gaan naar oorzaken van problemen en performance issues
  • Nauwgezet en nieuwsgierig
  • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden van de Nederlandse en Engelse taal
  • Ervaring/kennis met het semantic web (RDF, SHACL, SPARQL) is een plus

Company Profile

Onze opdrachtgever werkt met ongeveer 80 collega’s vanuit een modern pand in een stadspark in Amstelveen en dat combineren ze met werken vanuit huis. Onze opdrachtgever is hét kennisplatform en dé serviceorganisatie voor het uitwisselen van productdata. Binnen Nederland zijn ze voor veel verschillende sectoren actief en internationaal vormen ze onderdeel van een wereldwijd netwerk. Bedrijven gebruiken de wereldwijd toegepaste standaarden om producten op hun reis door de keten te kunnen volgen. De producten krijgen unieke identificatie mee en met de productdata die je eraan koppelt, vertelt elk product zijn eigen verhaal. Ze zijn samen met hun klanten op weg naar efficiënte, duurzame en transparante ketens. Ze werken voor supermarkten, ziekenhuizen, kledingwinkels, bouwmarkten, online marktpartijen en leveranciers.

Het team houdt zich bezig met het ontwikkelen en onderhouden van (internationale) standaarden over identificeren, vastleggen en delen van informatie en maken (sectorbrede) afspraken die een betere en efficiëntere samenwerking tussen handelspartners mogelijk maken. Ze weten dat samenwerking in de keten de sleutel is tot het verbeteren van efficiency en effectiviteit en lopen vooruit op toekomstige ontwikkelingen. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor het ontwerpen en uitvoeren van accreditatieprogramma’s en -audits op de kwaliteit van bedrijven die met onze opdrachtgever werken.

Publication date

04.03.2022

Back to all Vacancies

At a glance

Your contact

Dennis Yap

Managing Director

What is your life quote / life motto?
May the Force be with you

What is your tip in recruitment/consulting?
Steady wins the race

What is your goal for 2022
To bring my golf handicap to the low 20s, to take Vye Consulting to the next level and to expand my trainer collection with a number of must haves.