Analist Finance & Transactions Rotterdam

Onze klant is een snelgroeiende organisatie, gericht op financieel-economische en strategische consultancy in binnen- en buitenland. Voor overheden en bedrijfsleven passen ze hun specifieke kennis en expertise toe in verschillende sectoren. Van complexe infrastructuurprojecten tot herstructurering van achterstandswijken en van financiering van ziekenhuizen tot realisatie van duurzame energieprojecten.

Back to all Vacancies

Job description

Onze klant is een snelgroeiende organisatie, gericht op financieel-economische en strategische consultancy in binnen- en buitenland. Voor overheden en bedrijfsleven passen ze hun specifieke kennis en expertise toe in verschillende sectoren. Van complexe infrastructuurprojecten tot herstructurering van achterstandswijken en van financiering van ziekenhuizen tot realisatie van duurzame energieprojecten.

De organisatie is 15 jaar geleden opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een adviespraktijk met ruim 200 medewerkers en kantoren in Rotterdam, Antwerpen, Washington, Johannesburg en Jakarta. Consultants investeren in hun eigen onderneming en ontwikkeling. Onafhankelijk, kritisch, constructief.  Ze zijn experts in strategy & finance en intrinsiek gemotiveerd om de wereld te verbeteren. Die ingrediënten vormen de basis van hun succes.
 
Het team
Het team is voor het kantoor in Rotterdam per direct op zoek naar een Analist Finance & Transactions. Dit team richt zich op de ontwikkeling en financiering van o.a. windmolenparken, geothermie en infrastructuur. Kortom, projecten met een grote financieringsbehoeftes en de nodige technische uitdagingen. Met financieel-economische en strategische kennis helpen zij bedrijven en ontwikkelaars om deze projecten te realiseren.

Zij werken vanuit de intrinsieke motivatie om de wereld beter en duurzamer te maken, zonder idealistische illusies te hebben. Dit doen zij door business cases te evalueren, kasstromen met behulp van financiële modellen inzichtelijk te maken en (technische) risico’s en kansen te benoemen. Hierover schrijven zij geen lijvige rapporten, maar generen deze inzichten om de financiële structuur van het project te optimaliseren, de financiering van eigen en vreemd vermogen te arrangeren, en de impact van managementbeslissingen en contractuele onderhandelingen cijfermatig te onderbouwen. Kritisch, eigenwijs en constructief, vanuit de overtuiging om zo het beste te bereiken voor het project. Deze rol vervullen zij bij voorkeur als partner van ontwikkelaars, investeerders en bouwbedrijven waarbij het team ook in het project investeert.

Onze klant zoekt een enthousiaste nieuwe Consultant die vol overgave met hen meegaat. Een adviseur die het verschil wil maken voor de klant om zo impact te hebben op de samenleving.  Mensen met inzicht in en liefde voor cijfers en financiële modellen, of een engineering achtergrond en affiniteit met financiële vraagstukken. 

Functie-eisen
•        uitstekende studieresultaten op zowel WO- als VWO-niveau;
•        interesse in financiële en economische vraagstukken;
•        uitstekende analytische en kwantitatieve vaardigheden en het vermogen om snel te leren;
•        eigenzinnig, ‘eager’ en nieuwsgierig; 
•        teamplayer die ook goed zelfstandig kan werken; 
•        ambitie om bij te dragen aan het nog succesvoller maken van de organisatie; 
•        uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
•        0 tot 4 jaar werkervaring. 

 

Requirements

Company Profile

Publication date

Back to all Vacancies

At a glance

Your contact

Adriaan Kuipers

Consultant

What is your life quote / life motto?
To be cheerful and keep on smiling is in my opinion one of the most important things, so I would say don’t take life too seriously and try to enjoy it as much as possible.

What is your tip in recruitment/consulting?
Within recruitment it is important to get to know someone really well in order to help them as much as possible, so my tip would be: Make it personal!

What is your goal for 2022
I am a sporty guy so staying healthy and fit is one of the things I always prioritise. I would also like to continue to seek out more challenges within VYE in order to master the recruitment/consultancy profession as much as possible. I am also increasingly involved in supervising/training colleagues and I have noticed that I enjoy doing this a lot, so I would like to get more involved and develop myself in this area.